Reklama

Grillowana pierś z mozzarellą

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 1-2 osoby

Składniki

  • 2 łyżeczki Przyprawy do kurczaka Knorr
  • 1 ser mozzarella
  • 4 piersi z kurczaka
  • 10 zielonych oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

  1. Mięso oczyść, osusz, natnij nożem.
  2. Piersi natrzyj oliwą i oprósz przyprawą do kurczaka, dzięki czemu nadasz im nieco pikantności.
  3. Oliwki drobno posiekaj, ser pokrój na plastry.
  4. Do każdej kieszeni włóż ser oraz ¼ oliwek. Potem zepnij mięso wykałaczkami.
  5. Nafaszerowane piersi smaż na rozgrzanym grillu przez 4 minuty.
  6. Usmażone mięso pokrój pod skosem na pół i podawaj z sałatą.
materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy