Reklama

Faszerowane daktyle

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 7 i wiecej osób

Składniki

  • 20 dag czekolada deserowa
  • 5 dag czekolad biała
  • 40 daktyle bez pestek
  • 80 ml likier maraschino
  • 35 dag masa marcepanowa
  • 5 dag cukier pudr
  • 10 dag łuskane pistacje

Połowę pistacji posiekać i odłożyć do dekoracji. Drugą połowę zemleć, dokładnie wymieszać z masą marcepanową i likierem. Napełnić powstałym farszem wszystkie daktyle.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Połowę faszerowanych daktyli ponadziewać na długie wykałaczki i zanurzyć w czekoladzie. Udekorować posiekany-mi pistacjami. Z cukru pudru i małej ilości wody zrobić dość rzadki lukier. Zanurzać w nim pozostałe daktyle. Udekorować je paseczkami ze stopionej białej czekolady.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy