Reklama

Cannelloni z fetą

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki Składniki na 6 porcji:

  • 150 g suszone pomidory
  • 2 łyżki oliwa z oliwek
  • szczypta gąłki muszkatołowej
  • 1 opakowanie ser feta
  • 100 g żółty ser
  • 500 g szpinak mrożóny
  • 500 g makaron cannelloni
  • 2 ząbki czosnek
  • sól i pieprz

Makaron gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy.

Szpinak rozmrażamy, dymkę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dorzucamy odsączony z wody szpinak, pokrojone suszone pomidory, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec mieszamy z rozdrobnioną fetą. Farszem nadziewamy rurki makaronu. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.

Sos: Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy. Dodajemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, chwilę gotujemy, odstawiamy i miksujemy na gładki sos.

Reklama

Sosem polewamy makaron, posypujemy startym żółtym serem, zapiekamy, aż ser się rozpuści.

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy