Reklama

Bakłażany z pomidorami

Czas przyrządzenia: ok 2 godzin
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 małe bakłażany
  • 2 ząbki czosnek
  • 4 łyżki masło
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 pęczek natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • 1 sztuka cebula

Bakłażany przekroić na ćwiartki, posolić i odstawić do ocieknięcia na 1 h. Cebulę pokroić w plastry, pomidory w kostkę. Na rozgrzanej łyżce masła zeszklić cebulę i zmiażdżony czosnek, dodać pomidory i chwilę smażyć, doprawić solą i pieprzem.

Bakłażany osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym przeciętą stroną do góry i obłożyć farszem pomidorowym, oprószyć siekaną natką pietruszki. Zapiekać w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok. 20 min.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy