Reklama

Awokado z owocami morza

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
  • 10 gkd krewetki (królewskie lub koktajlowe)
  • sól, pieprz
  • 10 dkg kraby
  • pomarańcza
  • 1 łyżka sok z pomarańczy
  • 1 łyżka koniak lub brandy
  • 2 sztuki awokado

Krewetki lub kraby osącz na sitku. Do majonezu dodaj łyżkę alkoholu lub sok i koncentrat, utrzyj. Awokado nie obieraj - przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ, nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skrop sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wydrążony miąższ pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z sosem majonezowym i krewetkami. Masę włóż do przygotowanych łupinek. Udekoruj ładną krewetką i cząstką wyciętą z plasterka pomarańczy.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy