Reklama

Zupa z soczewicy

Gdy temperatury spadają, coraz chętniej sięgamy po rozgrzewające dania z aromatycznymi i pikantnymi przyprawami. Polecamy bardzo łatwy przepis na pożywną i zdrową zupę z soczewicy.

Składniki

  • szklanka soczewicy
  • 3 i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • po 1/2 szklanki pokrojonej marchewki, posiekanej cebuli i selera
  • ząbek czosnku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. W rondelku umieść wszystkie składniki: soczewicę, bulion z kurczaka, pomidory, ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, bazylię, cebulę, czosnek i pieprz. 

2. Gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut, aż soczewica i warzywa zmiękną, mieszaj od czasu do czasu.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy