Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupa z fasolką i wołowiną

Smaczna zupa.

Składniki

  • cebula
  • kawałek imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka przyprawy curry
  • 1 l bulionu
  • 3 marchewki
  • 30 dag wołowiny
  • 25 dag pasteryzowanej ciecierzycy
  • 15 dag fasolki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Obierz cebulę, imbir i czosnek. Cebulę i imbir pokrój na drobno, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej i podsmaż kawałki wołowiny. Dodaj cebulę, imbir, czosnek i duś, aż mięso będzie miękkie. Wsyp curry i wlej bulion. Zagotuj.

Marchew umyj, drobno pokrój i dołóż do zupy. Gotuj powoli przez 15 minut. Ciecierzycę odcedź na sitku i wrzuć do garnka razem z fasolką szparagową. Gotuj przez 15 minut.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw.

Zupę możesz podawać z ryżem.

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje