Przejdź na stronę główną Interia.pl

Zupa z buraka z maślanką

Warzywa i owoce lipca to jak widać moc witamin i zdrowia ukrytych pod rozgrzaną słońcem skórką, więc jeżeli macie ochotę na jakiś przysmak z nimi w roli głównej prezentujemy wam przepisy szefów kuchni prosto z Polsat Food Network!

Świeże smaki z Anną Olson, od poniedziałku do piątku o 7:00 i 7:30

Reklama


Składniki

  • 4 szklanki bulionu
  • 500 g świeżych buraków, obranych i pokrojonych w kostkę
  • 1 szklanka posiekanej cebuli
  • ¾ marchewki, obranej i posiekanej
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 szklanki maślanki
  • Sól i pieprz
  • Koperek

 Sposób przygotowania:

W garnku gotuj bulion, buraki, sok z cytryny, marchew, cebulę, cukier i czosnek przez około 40 minut. Jak buraki zmiękną, zblenduj mieszankę na konsystencję zupy-krem.


Dodaj maślankę, koperek i dopraw do smaku, a następnie schładzaj przez około 4 godziny.

 

 

 

 

 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje