Reklama

Zupa pomidorowa z grissini

W sezonie ugotuj tę zupę ze świeżych pomidorów. Wzbogać jej smak mieszanką świeżych lub suszonych ziół włoskich.

Składniki

  • 800 ml bulionu drobiowo-wołowego,
  • 3 puszki pomidorów krojonych,
  • 15 dag koziego twarożku,
  • 1 paczka włoskich paluszków grissini,
  • 1 duża cebula,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1-2 łyżki miodu naturalnego,
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • kilka listków świeżej bazylii l sól,
  • pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Cebulę umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Zeszklić ją na oliwie, dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, dusić pod przykryciem ok. pół godziny, zmiksować.

Do pomidorów dodać bulion, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, miodem, gotować ok. 10 minut. 3 Podawać z grissini i kulką koziego twarożku, udekorować posiekaną bazylią.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy