Reklama

Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino

Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino to danie, którego nie można nie lubić. Są zupy pomidorowe, które można przygotować szybciej, ale żadna nie smakuje lepiej! Jak przygotować zupę krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino?

Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino

Składniki

  • 1,4 kg pomidorów
  • 300 g szalotek
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g bazylii
  • 30 g cukru pudru
  • 6 szt. ciabaty lub bagietek
  • 60 g sera pecorino
  • 80 ml oliwy z oliwek
  • zioła śródziemnomorskie do smaku
  • Sól
  • Czarny pieprz

Zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino - wykonanie

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:

By przygotować zupę krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino, obierz ze skórki 900 g pomidorów i pokrój je na ćwiartki. Połóż ja na blasze do pieczenia i skrop oliwą. Posyp posiekanym czosnkiem, przyprawami i cukrem. Piecz w piekarniku przez 20 minut w 190° C.

Cebulę i czosnek usmaż w małej ilości tłuszczu. Pokrój pozostałe pomidory.

Następnym krokiem jest wymieszanie cebuli i czosnek, upieczonych oraz pokrojonych pomidorów. Dopraw do smaku i zmiksuj. 

Zupę krem z pomidorów duś na małym ogniu 40 minut. Kromki chleba posyp startym serem i upiecz w piekarniku na złoty kolor. Tak przygotowana zupa krem z pomidorów z kromką ciepłego chleba i serem pecorino smakuje przepysznie.

Tutaj znajdziesz przepis na puszysty krem z pieczonych warzyw à la pomidorowa oraz zupę pomidorową z serem.
 
Przeczytaj także porady o najlepszych zupach kremach na odchudzanie

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy