Reklama

Zupa krem z kalafiora

W 30 minut.


Składniki dla: 4

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1-2 małe ziemniaki
  • 1 marchew
  • 1 por
  • 1/2 szklanki śmietany 18 proc.
  • 1 łyżeczka mąki
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 1 kostka bulionowa
  • sól, pieprz

1. Kalafior podzielić na różyczki (mrożony jest już gotowy do użycia), ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.

2. Kostkę bulionową zagotować w litrze wody, dodać kalafior i ziemniaki oraz drobno pokrojone warzywa. Gotować około 15 minut.

3. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

4. Zupę zmiksować na gęsty krem, rozlać do talerzy. Każdą porcję udekorować pokruszonym serem pleśniowym i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Można też posypać siekanym koperkiem.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy