Reklama

Zupa jarzynowa z mięsem

Domowe sposoby na leczenie przeziębienia są najlepsze! Wypróbuj przepis na rozgrzewającą, bogatą w witaminy zupę jarzynową.

Składniki

  • 300 g łopatki wieprzowej
  • 2 ziemniaki
  • marchewka
  • 100 g selera
  • 100 g kapusty białej lub włoskiej
  • mały por
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Mięso kroimy w sporą kostkę. Zalewamy litrem wody, dodajemy kapustę i gotujemy ok. 40 minut. 

2. Obieramy i myjemy ziemniaki, marchew oraz seler i kroimy w kostkę. Por obieramy z pierwszej warstwy, myjemy i kroimy w talarki. Szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. 

3. Wyjmujemy z garnka kapustę, a następnie dodajemy pozostałe warzywa. Gotujemy do miękkości. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy