Reklama

Zupa jarska

Pełnowartościowa, prosta w przygotowania i niezwykle smaczna. Polecamy przepis na delikatną zupę warzywną.

Składniki

  • litr bulionu warzywnego
  • 400 g młodej cukinii
  • duża garść fasolki szparagowej zielonej
  • 4 ziemniaki
  • pomidor
  • marchewka
  • kawałek selera
  • cebula
  • szczypior
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

1. W rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, a po chwili pokrojoną marchewkę. Smażymy pod przykryciem ok. 5 minut. 

2. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę seler, obrany ze skórki i pokrojony pomidor, fasolkę szparagową. Dusimy kilka minut, a następnie zalewamy bulionem, dodajemy ziemniaki i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dorzucamy cukinię i gotujemy ok. 10 minut. 

3. Doprawiamy zupę solą i pieprzem, podajemy z posiekanym szczypiorkiem oraz natką pietruszki.

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy