Reklama

Zrazy cielęce z korniszonem i oliwkami

Roladki i zawijańce z niespodzianką w środku ładnie się prezentują na talerzu. Ich smak z pewnością zachwyci wszystkich domowników.

Składniki

  • 4 sznycle cielęce
  • 4 małe ogórki korniszony
  • 4 łyżeczki musztardy dijon
  • 8 czarnych oliwek bez pestek
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Sznycle włóż do foliowego woreczka i rozbij je. Wyjmij. Oprósz solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa posmaruj łyżeczką musztardy. Połóż 1 korniszon i 2 oliwki. Zwiń jak zrazy. Zepnij wykałaczkami lub obwiąż kuchenną nicią. 

2. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zrazy. Smaż je po ok. 5 minut z każdej strony. Możesz je też szybko obsmażyć i upiec w piekarniku (200°C).   

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy