Reklama

Złote pulpety

Smaczne i delikatne.

Składniki na pulpety

  • 40 dag mielonej łopatki
  • 15 dag dyni bez skórki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • 1/2 cebuli
  • sól, pieprz

Składniki na sos

  • marchewka
  • pietruszka
  • po 1/2 selera i cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela ang.
  • sól, pieprz
  • po łyżce soku z cytryny i mąki
  • 50 ml śmietanki
  • natka

Przygotowanie:

Dynię i cebulę zetrzyj, połącz z mięsem, bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Utocz pulpety.

Warzywa zetrzyj. Zalej je 2 szklankami wody, dołóż liście laurowe i ziele ang. Zagotuj.

Włóż pulpety. Gotuj przykryte ok. 30 min, do miękkości.4 Wyjmij pulpety, sos zmiksuj,zapraw śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie włóż pulpety. Posyp natką.

Zobacz także:

Chwila dla Ciebie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy