Reklama

​Ziti. Włoska zapiekanka

Prosta i smaczna.

 

Składniki

  • 400 g makaronu penne
  • oliwa
  • 200 g mięsa mielonego
  • 4-6 dużych pomidorów
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • świeża bazylia
  • 250 g sera mozzarella
  • 60 g parmezanu


Makaron ugotować al dente.

Na odrobinie oliwy zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone, przesmażyć. Dodać pokrojone pomidory. Doprawić tymiankiem, solą i pieprzem.

Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do sosu dodać starte sery i zalać nim makaron. Wymieszać i wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekać na złoty kolor. Podawać ze świeżą bazylią.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy