Reklama

Ziemniaki po szwedzku

W takiej formie zaskoczą wszystkich gości.

Składniki

  • trzy ziemniaki
  • sól
  • szczypiorek
  • łyżka masła
  • olej
  • starty parmezan

Ziemniaki umyj i ponacinaj. Opłucz w zimnej wodzie, aby plasterki się nie sklejały. Osusz i dokładnie posmaruj olejem, oprósz solą. Ułóż na blaszce ponacinaną stroną do góry i wstaw do piekarnika. 

Piecz w temperaturze 200°C przez 50 minut. Po 30 minutach wyjmij blachę z ziemniakami i posmaruj je rozpuszczonym masłem. 

Pięć minut przed końcem pieczenia ziemniaki posyp parmezanem i zapiecz. Gotowe oprósz posiekanym szczypiorkiem.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy