Reklama

Ziemniaki nadziewane jajecznicą z chorizo

Podajmy z sosem z majonezu i jogurtu.

Czas przyrządzenia: 40 min
Składniki dla: 4

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 100 g kiełbasy chorizo
  • czerwona papryka
  • nieduża cebula
  • olej
  • 8 jaj
  • 60 ml tłustego mleka
  • 20 g masła
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzamy.

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy pestki. Kroimy warzywa w cienkie paski, kiełbasę w małe kostki, a obraną cebulę w cienkie półplastry. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy paprykę, cebulę, pokrojoną kiełbasę, doprawiamy pieprzem oraz solą, smażymy na małym ogniu 5-7 minut, co jakiś czas mieszając.

Jaja wybijamy do miski, dodajemy mleko, doprawiamy solą i dokładnie roztrzepujemy trzepaczką rózgową. Dodajemy do papryki, cebuli, chorizo razem z masłem i smażymy, aż jaja się zetną.

Reklama

Ugotowane, ale jeszcze ciepłe ziemniaki nacinamy wzdłuż i lekko rozchylamy. Wypełniamy jajecznicą i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy