Reklama

Zielone spaghetti

Smacznego!

Składniki

  • opakowanie spaghetti (może być zielone)
  • 2 cukinie pokrojone w plasterki
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula, drobno posiekana
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • 25 dag liści świeżego szpinaku, umytych i osuszonych
  • 10 dag pesto
  • sól
  • pieprz
  • starty parmezan
  • świeża bazylia

Przygotowanie:

Na grillowej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Gdy patelnia się nagrzeje, ułóż na niej plasterki cukinii i zgrilluj z obu stron. Dopraw solą i pieprzem.

Gdy cukinia się zrumieni, wyłącz ogień i odstaw ją na bok.

W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę i czosnek. Całość zeszklij na średnim ogniu. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą i pieprzem.

Ugotuj makaron, odcedź, przełóż do nagrzanej miski i wymieszaj z pesto.

Spaghetti rozłóż na talerze, ułóż po kilka zgrillowanych plasterków cukinii i porcję szpinaku. Przed podaniem posyp parmezanem.

Reklama

Zobacz także

:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy