Reklama

Zielona bomba witaminowa

Do śniadania.


Składniki

  • garść szpinaku
  • 3 łodygi selera naciowego
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 dojrzałe awokado
  • szklanka suszonej pokrzywy
  • kilka liści sałaty lodowej
  • 1 duży banan
  • 2 kiwi
  • sok z połowy cytryny
  • 2 duże jabłka lub gruszki
  • garść jarmużu
  • do wyboru: kefir/jogurt naturalny albo mleko migdałowe lub kokosowe

1. Bardzo dokładnie umyj, a następnie starannie osącz szpinak, seler naciowy, natkę pietruszki, sałatę, jabłka (lub gruszki) oraz jarmuż. Jabłek nie obieraj, tylko wydrąż gniazda nasienne.

2. Awokado umyj i cienko obierz ze skóry, usuń pestkę. Pokrój na kawałki i natychmiast skrop sokiem z cytryny.

3. Jabłka pokrój na kawałki.

4. Obierz i przekrój na pół kiwi.

5. Wszystkie warzywa i owoce przełóż do naczynia, dodaj obranego banana.

6. Wlej mleko, kefir lub jogurt naturalny (możesz je zastąpić wodą, jeśli próbujesz schudnąć) i dokładnie zmiksuj. Wypij koktajl od razu po przygotowaniu!

Reklama
Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy