Reklama

Żeberka z rozmarynem

Świeża bazylia, tymianek, mięta pomogą ci wyczarować dania, którymi zachwycisz najbliższych.

Składniki

  • kilogram wieprzowych żeberek
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 1/4 szklanki oleju
  • sól i pieprz
  • łyżeczka kolendry
  • łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Żeberka umyj i osusz. Przyprawy wymieszaj w miseczce, dodaj musztardę, olej, posiekany rozmaryn i czosnek oraz roztarte w moździerzu ziele angielskie. 

Mięso posmaruj marynatą, zawiń w folię aluminiową i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut. 

Zamarynowane żeberka przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj.

Nagrzej piekarnik do 200°C. Wstaw mięso i piecz 45 minut.

Po tym czasie odkryj naczynie i piecz jeszcze przez kilka minut, aż ładnie się zrumieni.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy