Reklama

Zapiekanka z kurczakiem

Jeden przepis, a uczta dla ośmiu osób.

Piersi kurczaka umyć, rozbić tłuczkiem (najlepiej między dwoma kawałkami folii spożywczej), posypać solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. 

Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła, zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki, poddusić. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na 2 łyżkach masła. 

Wymieszać z pieczarkami. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Układać płaty mięsa, przekładając warzywami. Piec 90 min w temp. 180°C. Na ok. 15 minut przed końcem posypać startym serem, podnieść temp. do 200°C.

Reklama
Składniki dla: 8

Składniki

  • 4 podwójne piersi kurczaka
  • 1 kg marchwi
  • 1 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 40 dag żółtego sera
  • 5 łyżek masła
  • sól
  • pieprz

Zobacz także:

Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: zapiekanka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy