Reklama

Zapiekanka beszamelowa z łososiem

Zapiekanki są uwielbiane za to, że do ich przygotowania można użyć wszystkiego na co ma się ochotę i tego, co akurat jest w lodówce. Ich smak zależy wyłącznie od wyobraźni. Mogą być proste, ale też nieco bardziej wytworne- tak jak ta zapiekanka z łososiem i beszamelem.

Składniki

  • makaron
  • sos beszamelowy
  • 2 cebule
  • cukinia
  • łyżka oleju
  • szklanka śmietany
  • 30 dag smażonego łososia
  • 10 dag startego sera

Sposób przygotowania:

1. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie paski i obsmaż na oleju. W brytfannie rozłóż pierwszą warstwę ugotowanego makaronu i posmaruj beszamelem, ułóż połowę cukinii i cebuli. 

2. Całość posyp częścią sera. Na ostatniej warstwie ułóż resztę warzyw i łososia. Zalej śmietaną wymieszaną z resztą sera i wstaw do piekarnika. Piecz w temp. 180°C przez 30 minut.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy