Reklama

Wrapy z kurczakiem

Przekąska, danie główne, kolacja...? Odpowiedź na to brzmi: wrap z kurczakiem!

Składniki

  • 200 g sałaty rzymskiej
  • marchewka
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g szynki z kurczaka w plastrach
  • 1–2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • sól, pieprz
  • 20 g startego parmezanu
  • 4 tortille pszenne
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Sałatę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy, kroimy w paski i przekładamy do miski. Obraną i umytą marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do sałaty. Podobnie jak umytą, osuszoną i posiekaną natkę pietruszki. 

2. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Do miseczki przekładamy musztardę, ocet winny, czosnek, starty parmezan, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy, stopniowo dodając 4-5 łyżek oleju. Kiedy składniki połączą się w miarę jednolity sos, dodajemy go do sałaty, mieszamy 

Reklama

3. Placki tortilli podgrzewamy z obu stron na patelni bez tłuszczu. Na każdy wykładamy sałatę, a na niej układamy kilka plastrów szynki z kurczaka i zwijamy w rulon. Tortille przekrawamy pod kątem na połówki. Każdą zawijamy w papier, układamy na półmisku i od razu podajemy z pozostałą sałatą z sosem. 

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy