Reklama

Wiosenna sałatka

Czas przygotowania: do 30 minut.

Składniki

  • 4 pieczone buraki
  • pomarańcza
  • opakowanie szpinaku
  • garść orzechów włoskich
  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 10 dag sera feta
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • łyżka miodu
  • pieprz

Przygotowanie:

Z pomarańczy zetrzyj skórkę i przełóż ją do niewielkiej miseczki. Dodaj ocet, musztardę i miód. Całość wymieszaj i wlej oliwę. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Szpinak połącz z pokrojonymi burakami, cząstkami pomarańczy, serem feta oraz orzechami. Całość polej sosem i podawaj.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy