Reklama

Wielkanocne rady Magdy Gessler

- Wielkanoc to święto świniobicia, postawmy na swojskie kiełbasy i wędliny - apeluje restauratorka.

Znana restauratorka i prowadząca program "Kuchenne rewolucje" Magda Gessler wytknęła w studiu "Dzień Dobry TVN" najczęstsze kulinarne błędy Polaków związane z obchodami świąt wielkanocnych.

- Idziemy do supermarketów i kupujemy te same wędliny co zwykle. tymczasem zrobienie domowej białej kiełbasy jest proste, łatwiejsze niż pasztet - mówi. 

Na dobre trawienie poleca natomiast polskie nalewki i ogromne ilości chrzanu dodawanego do świątecznych potraw.

Gessler wyjaśniła również, kiedy i jak przygotować wielkanocny żur na zakwasie. 

Reklama

- Maksymalnie dwa tygodnie przed świętami trzeba nastawić zakwas na żur - mówi.

TVN/x-news
Dowiedz się więcej na temat: Magda Gessler
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy