Przejdź na stronę główną Interia.pl

Weź się za wołowinę!

Aromatyczne, wyjątkowo smaczne, bogate w wartość odżywczą - i łatwe do przyrządzenia w domu dania z wołowiny polecają szefowie kuchni - Adam Chrząstowski i Darek Kuźniak.


Szef Adam Chrząstowski poleca

Reklama

Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami

Składniki:

 400 g rostbefu sezonowanego, oczyszczonego z powięzi

4 żółtka

120g ogórka kiszonego, posiekanego

120 g podgrzybka marynowanego, posiekanego

120 g cebuli posiekanej

2 łyżki oleju rzepakowego z Góry św. Wawrzyńca

 sól

pieprz

Wykonanie:

Mięso przymroź by lepiej się kroiło. Posiekaj. Przed podaniem wymieszaj z olejem, solą i pieprzem. Uformuj krążek, obok ułóż ogórek, cebulę i podgrzybki. Żółtko ułóż na mięsie.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje