Reklama

Wegański burger z grillowanymi warzywami i musztardowym wegańskim majonezem

Nie masz pomysłu na obiad? Polecamy prosty przepis na wegański burger z musztardą i grillowanymi warzywami. Kilka składników i gotowe!

Składniki

  • bułkę burgerową
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • cukinia
  • papryka czerwona i żółta
  • konfiturę z czerwonej cebuli
  • wegański majonez
  • łyżka musztardy francuskiej
  • tymianek
  • łyżka oleju roślinnego
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie i papryki w grubych plastrach grillujemy na patelni do zarumienienia. Bułkę podgrzewamy. Część wegańskiego majonezu mieszamy do smaku z musztardą i smarujemy bułkę. Wkładamy liście sałaty i smarujemy majonezem. Wkładamy warzywa z grilla przekładając je konfiturą z czerwonej cebuli. Smacznego!

Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy