Reklama

Udziec cielęcy duszony w czerwonym winie i pomidorach

​Smaki Toskanii.

Składniki:

1 kg wołowiny

2 marchewki

2 łodygi selera

1 duża cebula

900 g pomidorów

1 liść laurowy

300 ml czerwonego wina

80 ml oliwy z oliwek

Sól morska do smaku

Ziarna pieprzu do smaku

Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:


Pokrój marchewkę w kostkę. Selera pokrój w paski, a pomidory na duże kawałki. Mięso pokrój na duże kawałki i usmaż na oliwie z oliwek, przełóż je do garnka, a na pozostałym tłuszczu usmaż warzywa. Dodaj je do mięsa. Dodaj pomidory, wlej czerwone wino.  Dodaj liść laurowy, sól i pieprz. Duś na małym ogniu przez 1-1,5 godziny.

Reklama


Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy