Reklama

Tortilla z indykiem i warzywami

Te tortille sprawdzą się idealnie jako przekąska do szkoły dla Twojego dziecka.

Składniki

  • 2 tortille
  • 300 g filetu z indyka
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 2 liście sałaty
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • olej
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Filet umyj i osusz. Podsmaż na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni. Usmażony pokrój. 

2. Papryki oczyść i pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię po indyku. Dodaj posiekany czosnek, kukurydzę, passatę. Dopraw solą, cukrem i pieprzem. Podsmażaj, aż powstanie sos. 

3. Tortille podpiecz na suchej patelni. Połóż na nie sałatę, porcję indyka i warzyw. Zwiń.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy