Reklama

Tort chlebowy z szynką

Składniki na 4 sztuki

  • 1 średni okrągły chleb
  • 15 dag szynki z indyka
  • 4 plasterki żółtego sera
  • 10 dag salami
  • 10 dag suszonych pomidorów
  • 1 garść rukoli
  • 1 papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ogórki konserwowe
  • 10 zielonych oliwek
  • 2 łyżki masła czosnkowego

1. Bochenek przekroić w poprzek na połowę, posmarować masłem.

2. Na dolnej połowie ułożyć pokrojone w kostkę ogórki i połowę posiekanych suszonych pomidorów. Na to ułożyć umytą, osuszoną rukolę, połowę szynki z indyka i ser. Następnie warstwę salami i resztę szynki z indyka.

3. Posypać pokrojoną w drobną kostkę papryką, pomidorami oraz oliwkami. Dodać cebulę pokrojoną w piórka i przykryć górną połówką. Przekroić na ćwiartki.

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy