Reklama

Tiramisu w pucharkach

Zaskocz swoich gości niezwykle efektownym deserem podanym w pucharku lub w słoiczku.

Składniki

  • 250 g mascarpone
  • 1 szklanka śmietany 30 proc.
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • biszkopty paluszki
  • kakao

Sposób przygotowania:

1. Kawę rozpuszczalną wsyp do szklanki i zalej wrzątkiem. Odstaw do wystygnięcia. Śmietankę kremówkę zmiksuj z cukrem pudrem na sztywno. Miksując, dodawaj po łyżce serka mascarpone. 

2. Biszkopty maczaj w naparze kawowym i wyłóż nimi dno pucharków. Na warstwę biszkoptów wyłóż krem z mascarpone. Posyp kakao. Ułóż drugą warstwę nasączonych biszkoptów, a na to krem. Wierzch posyp kakao. Powtarzaj do wyczerpania składników. Pucharek udekoruj listkiem mięty lub melisy. Przed podaniem deser dobrze schłodź w lodówce. 

Reklama

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy