Reklama

Terrina z twarożkiem

Można podawać z sałatką.

Składniki

  • 15 dag twarożku śmietankowego
  • 10 dag plastrów wędzonego łososia
  • 4 suszone pomidory
  • olej
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • pół cytryny
  • sól
  • pieprz

Suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z twarożkiem.

Dodaj koperek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Półmetrową folię spożywczą wysmaruj olejem. Ułóż na niej płaty łososia i skrop sokiem z cytryny. Następnie przenieś do ceramicznej filiżanki i dopasuj do jego kształtu. Nałóż twarożek, wygładź łyżką, a brzegi łososia zawiń do środka. Przykryj folią i dociśnij. Na wierzchu połóż mały talerzyk i delikatnie obciąż. Wstaw do lodówki na całą noc.

Przed podaniem wyjmij z naczynia, chwytając za folię. Delikatnie przenieś i ułóż na talerzu.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy