Reklama

Tartaletki z grzybami

Tartaletki sprawdzą się idealnie jako drobna przekąska na imprezie. Pieczarki są ponadczasowym dodatkiem, który zasmakuje wszystkim gościom.

Składniki

  • 4 plastry ciasta francuskiego
  • 60 dag pieczarek
  • 10 dag boczku wędzonego
  • 1 cebula
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 6 gałązek tymianku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, boczek pokroić w kostkę. Tymianek opłukać, posiekać. 

2. Boczek usmażyć, wytopić tłuszcz, zdjąć z patelni. Na tłuszczu usmażyć pieczarki i cebulę, połączyć z boczkiem i tymiankiem, doprawić. 

3. Cztery foremki wyłożyć płatami ciasta, włożyć do każdej po porcji grzybów, zalać jajkami roztrzepanymi z mlekiem, doprawionymi solą i gałką. Piec 20 minut w temp. 200°C.

Zobacz także:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy