Reklama

Tarta z pomidorami i kozim serem

Z ciasta francuskiego można przygotować wiele pysznych specjałów! Polecamy niezwykle prosty przepis na tartę z kozim serem i kolorowymi pomidorami.

Składniki

  • rolka ciasta francuskiego
  • 3 duże pomidory w 3 kolorach, np. czerwony, czarny i żółty
  • roladka koziego sera do smarowania
  • świeży lub suszony tymianek
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Ciasto wyjmujemy z opakowania i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 

2. Smarujemy je wcześniej rozgniecionym widelcem kozim serem, zostawiając margines. 

3. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Układamy na serze, mieszając kolory. Oprószamy solą oraz pieprzem i posypujemy tymiankiem. 

4. Tartę pieczemy w 180°C ok. 15-20 minut, aż ciasto się zarumieni także od spodu.  

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy