Reklama

Tagliatelle z łososiem

Lekki i smaczny obiad.

Składniki

  • makaron np. tagliatelle
  • 3 łyżki kaparów
  • cebula
  • 5 plastrów łososia
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 3 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa
  • kubek śmietany 30%

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj posiekane kapary, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlej śmietanę i duś przez 2 minuty, dołóż ser. Ugotowany, gorący makaron wymieszaj z sosem śmietanowym i kawałkami łososia.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy