Reklama

Szynka z sosem śliwkowym

Smaczny obiad.

Składniki

  • 60 dag gotowanej szynki
  • 0,5 kg śliwek
  • szklanka orzechów
  • cebula
  • łyżka majeranku
  • 2 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • olej

Szynkę pokrój w centymetrowe plastry. Cebulę i orzechy posiekaj, ze śliwek usuń pestki.

Na rozgrzanym oleju usmaż mięso na lekko złoty kolor. Przypraw solą i pieprzem. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do nagrzanego do 200ºC piekarnika i podpiecz około 15 minut.

Przygotuj sos. Na patelni, na której wcześniej smażyłaś mięso, zeszklij cebulę i dodaj śliwki. Składniki przesmaż i wrzuć orzechy, oprósz majerankiem.

Mięso wyłóż na talerz, polej śliwkowym sosem. Danie podawaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy