Reklama

Surówka z młodej kapusty

Lekka i chrupiąca, na duże i małe okazje. Doskonały przerywnik między daniami głównymi.

Składniki

  • ¼ główki młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 4 ogórki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Surówka z młodej kapusty - przygotowanie:

Kapustę poszatkuj i posól, ugniataj w misce ręką przez ok. 1 minutę.

Ogórki pokrój w cienkie słupki, koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj cukier.

Przed podaniem delikatnie odciśnij z nadmiaru wody. Serwuj do dań głównych. 

Surówka na szybko z małej ilości składników. Pamiętaj, aby kapusta była cienko poszatkowana.

Przepis pochodzi z książki "Zachcianki" Darka Kuźniaka.

Reklama

Polecamy Wam przepis na surowkę-owocową

A z tego tekstu dowiesz się, jaka kaloryczność mają dressingi do surówek

Fragment książki
Dowiedz się więcej na temat: surówka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy