Reklama

Supertrik: Cukier chili

Wyrafinowany Goeffrey Zakarian („Kuchnia”, „Posiekani”) zdradzi wam prosty trik, który przemieni zwykłe pączki w kulinarne dzieło sztuki.

Do ciasta na pączki dodaj startą skórkę cytrynową, a zamiast użyć zwykłego cukru pudru do oprószenia pączków, obtocz je dokładnie w cukrze chili. Efekt będzie zaskakujący i fantastyczny!

Składniki na cukier chili

  • 2 szklanki drobnego cukru
  • 1 łyżeczka sproszkowanego chili (czystego, bez domieszek innych przypraw)
  • 1 łyżeczka sproszkowanej węgierskiej papryki

Przygotowanie

Połącz cukier, proszek chili i paprykę w mikserze wyposażonym w łopatkę. Mieszaj na niskich obrotach, aż składniki dokładnie się połączą, 1 do 2 minut. Przechowuj w szczelnym pojemniku.

Przepis Goefreya Zakariana - mistrza kuchni Polsat Food Network.



Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy