Reklama

Sos bakłażanowy

Składniki

  • 500 g bakłażanów
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • strąk papryki konserwowej
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • ocet winny
  • miód płynny
  • sól, pieprz

1. Umyte bakłażany kroimy na trzy części, przekładamy do garnka, zalewamy wrzącą wodą, solimy i gotujemy, aż będą miękkie. Odcedzamy i miksujemy. 

2. Bakłażany przekładamy na patelnię, dodajemy oliwę, koncentrat, po łyżeczce miodu i octu, doprawiamy pieprzem, solą, mieszamy i chwilę dusimy. Umyty szczypiorek siekamy, a paprykę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do bakłażanów, mieszamy. Podajemy do mięs.

Zobacz również:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy