Reklama

Sok ze świeżych pomidorów

Składniki

  • 2 kg pomidorów
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego estragonu
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie:

Pomidory umyj, przetnij na pół, wytnij twarde gniazda nasienne. Dodaj obraną i pokrojoną w plastry cebulę. Następnie zmiksuj przy pomocy blendera na papkę.

Dodaj liście laurowe, bazylię, estragon, oliwę i cukier. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj ok. 30 minut na wolnym ogniu. Następnie przetrzyj dokładnie przez sitko.

Sok rozlej do butelek lub słoików. Pasteryzuj 3 minuty. Po wyjęciu z garnka jeszcze raz dokręć pokrywki.

Zobacz także:


Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy