Reklama

Soczewica z warzywami

Kobiety w ciąży nie powinny odmawiać sobie tego dania. Soczewica zawiera kwas foliowy.

Składniki

  • szklanka soczewicy
  • 3 i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka
  • puszka krojonych pomidorów
  • szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • po 1/2 szklanki pokrojonej marchewki, posiekanej cebuli, selera
  • ząbek czosnku
  • pieprz

Przygotowanie

W rondelku umieść wszystkie składniki: soczewicę, bulion z kurczaka, pomidory, ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, czosnek i pieprz. 

Gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut, aż soczewica i warzywa zmiękną, mieszaj od czasu do czasu. Podawaj z bagietką.

Zobacz także: 

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: soczewica | warzywa
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy