Reklama

Smażony kalafior

Koniec lata i początek jesieni to najlepszy sezon na warzywa. Dojrzałe w słońcu, pełne witamin, poprawią Twoją odporność.

Składniki

  • średni kalafior
  • 2 jajka
  • łyżka mleka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • natka pietruszki
  • olej

Sposób przygotowania:

1. Kalafior umyj, osusz i podziel na różyczki. Ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź na sicie i zaczekaj, aż ostygnie. Jajka roztrzep z łyżką mleka.

2. Na patelni rozgrzej pół szklanki oleju. Różyczki zanurz w jajkach z mlekiem i obtocz w bułce tartej. Smaż na złoty kolor.

3. Osącz na papierowym ręczniku i posyp natką.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy