Reklama

Śledziowe roladki

Propozycja na wielkanocne śniadanie. Dla małych i dużych łakomczuchów.

Składniki

  • 500 g płatów śledziowych (matiasy)
  • 1 cebula
  • mały strąk papryki
  • ¾ szklanki mleka
  • cytryna
  • sos tatarski

Sposób przygotowania:

1. Śledzie opłucz, zalej mlekiem. Odstaw na ok. 60 min. Cytrynę wyszoruj, sparz wrzątkiem, pokrój w półplasterki. 

2. Cebulę pokrój w talarki, paprykę w paski. Na płatach śledziowych rozłóż cytrynę, cebulę oraz paprykę. Zwiń w roladki, zepnij wykałaczkami. Podawaj z sosem tatarskim.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy