Reklama

Sernik owocowy

Z dodatkiem białej czekolady.

Składniki

  • 225 g herbatników owsianych
  • 375 g twarogu na sernik
  • 50 g masła
  • 150 g białej czekolady
  • 150 g śmietanki kremówki
  • 100 g cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 3 mandarynki
  • 1/2 granatu

Przygotowanie:

Herbatniki drobno kruszymy i łączymy z roztopionym masłem, aby powstała w miarę gładka masa. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.

Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestygnięcia.

Mandarynki obieramy i całkowicie usuwamy z cząstek białą skórkę. Granat przekrawamy na pół i wyjmujemy ziarna. Przekładamy je do miseczki.

Twaróg miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej białą czekoladę, mieszamy. Bitą śmietanę ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z masą serową.

Reklama

Ciastem przygotowanym z herbatników i masła wykładamy spód blachy do tarty. Wykładamy na nie masę serowo-czekoladową. Wygładzamy wierzch, który dekorujemy mandarynkami oraz ziarnami granatu.

Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

Zobacz także:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy