Reklama

Schab faszerowany

Składniki

  • 1 kg schabu wieprzowego,
  • cebula
  • 3 garście posiekanej kapusty
  • 1/2 kg pieczarek
  • czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka octu winnego
  • olej

Mieszam sos sojowy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem i octem winnym. Nacieram nim schab i odstawiam na noc do lodówki. Grzyby kroję na kawałki, cebulę siekam.

Wrzucam je na rozgrzany na patelni olej razem z kapustą, doprawiam pieprzem, solą i smażę 10 minut. Farsz dzielę na pół. Do jednej części dodaję paprykę pokrojoną w paski.

W schabie wycinam kieszeń i nakładam w nią farsz z papryką. W naczyniu żaroodpornym układam pozostałe grzyby, a na nich mięso. Piekę pod przykryciem 70 minut w 180ºC. Kroję w plastry.

Reklama
Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy