Reklama

Sałatka z tuńczykiem

Na co dzień i na wykwintne przyjęcie.

Składniki

  • puszka tuńczyka (najlepiej w sosie własnym)
  • biała rzodkiew
  • duża czerwona papryka
  • 3 jajka
  • szczypiorek

Składniki na sos

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka odsącz na sitku i rozdrobnij jeśli jest w większych kawałkach. Rzodkiew obierz i pokrój w kostkę, paprykę także w kostkę. Jajka ugotuj, a następnie drobno posiekaj. Pokrój szczypiorek. Wymieszaj tuńczyka z papryką i rzodkwią, następnie dodaj jeszcze szczypior. Wymieszaj majonez z jogurtem, dodając sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj sos do sałatki.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy