Reklama

Sałatka z serem pleśniowym i gruszką

Lekka sałatka na lunch? Polecamy przepis na zdrową i pyszną sałatkę z gruszką, orzechami i serem pleśniowym.

Składniki

  • 200 g rukoli
  • 100 g sera pleśniowego
  • 2 duże, dojrzałe gruszki
  • 1/2 szklanki uprażonych i posiekanych orzechów włoskich
  • 1/4 szklanki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • szczypta białego pieprzu

Sposób przygotowania:

1. Rukolę umyj i osusz. Porwij i przełóż do miski. 

2. Wymieszaj oliwę z syropem klonowym, octem winnym i szczyptą pieprzu. Polej dressingiem rukolę i wymieszaj. 

3. Umyj gruszki. Przekrój na pół, wytnij gniazda nasienne, a owoce pokrój w kostkę. Dodaj do rukoli razem z pokruszonym serem pleśniowym. Na wierzch połóż orzechy włoskie. 

Zobacz także:

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy