Reklama

Sałatka z mandarynkami i granatem

Kolorowa, pyszna, zdrowa, sycąca. Na co dzień i na wykwintne przyjęcie.

Składniki

  • 4 garście rukoli
  • 2 mandarynki (najlepiej bez pestek)
  • ½ granatu
  • 10 czerwonych winogron
  • 2-3 łyżki połówek orzechów włoskich
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki soku z cytryny
  • 1,5 łyżki miodu (płynnego)
  • łyżka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Mandarynki podziel na cząstki, usuwając białą skórkę. Winogrona pokrój na połówki. Wyjmij pestki z granatu. Najszybciej to zrobisz, przytrzymując nad talerzykiem połówkę granatu (przekrojoną stroną do dołu) i uderzając łyżką w skórkę. Wymieszaj składniki sałatki i dodaj do niej sos.  

Zobacz także: 

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy