Reklama

Sałatka z jajkami i roszponką

Składniki

  • 2 jajka kurze
  • 4 jajka przepiórcze
  • 2 garści dowolnej sałaty (może być miks)
  • 2 garści roszponki
  • ½ puszki zielonego groszku
  • ½ strąka żółtej papryki

Składniki na sos

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu kurze pokrój w ćwiartki, przepiórcze na połówki. Liście sałaty porwij, groszek odsącz, paprykę pokrój w słupki. Na liściach sałaty i roszponce ułóż składniki sałatki. Polej sosem.

Zobacz także:


Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy